Bursa'da FETÖ/PDY davalarını izlemek için adliyeye gelen tutuklu sanıkların yakınlarının çantalarından çıkan, üzerinde anahtar bulunan küçük kilitlerin salona sokulmasına polis izin vermedi.

TAHLİYE KARARI ÇIKMASI İÇİN DUA OKUYUP KİLİTLERİ AÇIYORLAR

Polislerin, "Bu kilitleri neden getirdiniz?" sorusuna tutuklu sanıkların yakınları, "Duruşma sırasında dua okuyup yanımızdaki kilidi açıyoruz. Bu dualarımızla yakınlarımızın tahliyesine karar verilmesini bekliyoruz" yanıtını verdi.  Polis, isimlerini üzerine yazdığı kilitleri, duruşma sonrası sahiplerine iade ederken,  Bursa Adliyesi'ndeki FETÖ/PDY davalarının hiçbirinden tahliye kararı çıkmadı.

FETÖ/PDY SORUŞTURMALARI İÇİN 3 YENİ MAHKEME

15 Temmuz darbe girişiminden sonra,  Bursa'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanan sanıkların yargılanması için üç yeni mahkeme daha açıldı ve böylece ağır ceza mahkemesi sayısı 10'a yükseldi.

Bununla birlikte,  Bursa Adliyesi'nde aynı gün 2, 8, 9 ve 10'uncu ağır ceza mahkemelerinde yapılan duruşmalarda hiçbir tahliye kararı çıkmadı.

Sanık yakınlarının umut bağladığı, özel dua ve yöntemleri bulunan kilit açma ritüelleri Anadolu'nun birçok kentindeki türbe ziyaretlerinde gerçekleştiriliyor.