İZMİR'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyon kapsamında aranan, İliç eski Savcısı Bayram Bozkurt, Bornova'da kaldığı evi belirleyen polisten kaçmak isterken ayağını kırdı. Hastaneye kaldırılan Bozkurt, tedaviye alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri ile Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon kapsamında aranan, eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt'un İzmir'in Bornova İlçesi'ndeki bir evde saklandığını belirledi. Ekiplerin eve geldiğini fark eden Bozkurt kaçmaya çalışınca, sokak aralarında kovalamaca yaşandı. Demir parmaklıklı bahçe duvarının üzerinden atlamaya çalışırken yere düşen ve ayağı kırılan Bozkurt, gözaltına alındı, tedavisi için Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyata alınan Bozkurt'un tedavisi bittikten sonra Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüleceği belirtildi.

4 AYDIR İZMİR'DEYMİŞ

Erzincan eski Başsavcısı İlhan Cihaner ile 3'üncü Ordu eski Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in de aralarında bulunduğu 14 sanığın, Ergenekon terör örgütü üyeliğinden yargılanmasına neden olan, gizli tanık 'Efe' olarak ifade verdiği belirtilen İliç eski Savcısı Bayram Bozkurt'un yaklaşık 4 aydır İzmir'de bulunduğu anlaşıldı. Bozkurt'un, İzmir'in Menderes ilçesinde yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve halen emniyette tutulan işadamı İsmail Özer'nün kiraladığı evde saklandığı belirlendi.

DHA