EDİRNE'de bir sanat galerisinin önünde oynayan çocuklar, burada bulunan Mustafa Kemal Atatürk'ün heykelinin elini öperken görüntülendi.

Karaağaç Mahallesi'nde sanat galerisi olan heykeltıraş Müslüm Özcan, sipariş üzerine yaptığı aralarında başka bir sanatçının yaptığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk heykelinin bulunduğu bazı çalışmalarını galerinin önüne koyarak sergilemeye başladı. Özcan, işyerinin arka bahçesinde olduğu sırada bir grup çocuk galeri önünde bir süre oyun oynadıktan sonra Atatürk'ün heykelini inceledikten sonra buradan uzaklaşırken Ulu Önder'in elini öptü. Çocukların Ata'nın elini öpmesi galerinin güvenlik kameraları ile kaydedildi. Çocukların Atatürk heykelinin yanına gelip elini öperek ayrılması kendisini duygulandırdığını  belirten heykeltıraş Müslüm Özcan, şöyle dedi:

"Sanat galerimin önünde yaptığım teslim edilecek bazı heykelleri sergiliyorum. Bunların arasında başka bir sanatçı arkadaşımın yaptığı Atatürk heykeli de var.  İşyerimin önünde bir grup çocuğun heykeller ile oynadığını gördüm. Daha sonra çocukların Atatürk'ün heykelinin elini öptüğünü fark ettim.  O an çok duygulandım çocuklara, 'Gelin sizin elinizi öpeceğim' diye seslendim. Onlar koşarak uzaklaştı. Mustafa Kemal Atatürk'ün heykelinin yanına gelerek sevgi gösterisinde bulunup ayrılırken elini öpmeleri beni duygulandırdı. Ardından görüntüleri sosyal paylaşım sitesinden paylaştım. Kısa sürede binlerce kişi tıklayıp görüntüleri izledi. Çok güzel tepkiler aldım."