DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimi ardından FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik soruşturmalarda 1302 şüpheli hakkında işlem yapıldığını ve bunlardan 562'sinin tutuklandığını açıkladı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada; 15 Temmuz darbe girişimi ardından başlatılan soruşturmanın Cumhuriyet Başsavcısı koordinatörlüğünde, 4 başsavcı vekili ve 12 Cumhuriyet Savcısı'nca yürütüldüğü belirtildi. 'Anayasayı ihlal', 'Hükumete karşı isyan' ve 'Silahlı terör örgütü üyeliği' suçlarından başlatılan soruşturmada 15 Temmuz 2016 gününden itibaren 1302 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"562 kişi hakkında tutuklama kararı, 422 kişi hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanması kararı, 229 kişi hakkında serbest bırakılma kararı verilmiş olup, 53 kişi hakkında yakalama çalışmaları ile 36 kişi hakkında soruşturma işlemleri devam etmektedir. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY terör örgütüne finansman sağlamak suçu kapsamında yürütülmekte olan soruşturmada, terör örgütüne finansman sağladığı tespit edilen 11 şirketin yöneticileri ve ortakları hakkında yapılan çalışma neticesinde 31 şüpheli gözaltına alınmış olup, soruşturma işlemleri devam etmektedir."

Başsavcılık, PKK/KCK terör örgütü üyeliği suçu kapsamında yürütülen soruşturmada ise Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı 23 öğretmenin gözaltına alındığını ve soruşturmanın devam ettiğini belirtti. Başsavcılık açıklamasında, yürütülen soruşturmaların titizlikle, genişletilerek ve çok yönlü devam ettiği kaydedildi.

DHA