Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) firari savcıları Zekeriya Öz ve Celal Kara ile Enes Kanter'in fotoğraf çektirdiği diş kliniğinin sahibi Ali İlker Baştan ile eşi doktor Esma Kuriş Baştan'ın ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan yargılandığı davada, Ali İlker Baştan'ın tahliye talebi reddedildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ali İlker Baştan, tutuksuz sanık Esma Kuriş Baştan ile avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan tutuklu sanık Baştan, ''green card'' sahibi olduğunu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ABD'ye gidebileceğini belirterek, ''İsteseydik çok rahat kaçardık. Ama bir yere gitmedik. Kaçma şüphem yok. Tahliyemi talep ediyorum.'' dedi.

Sanık Baştan'ın avukatı Selamettin Tunç da müvekkilinin muayenehanesinde çekilen dava konusu fotoğrafın doğru olduğunu ifade ederek, örgütün firari savcısı Zekeriya Öz’ün kızının Baştan'ın hastası olduğunu, Öz'ün muayenehaneye Celal Kara ve Enes Kanter ile birlikte geldiğinde fotoğraf çektirdiğini söyledi.

Fotoğrafın çekildiği dönemde Öz'ün halen görevli bir savcı olduğunu ifade eden Tunç, Zekeriya Öz'ün muayenehane Boğaz manzaralı olduğu için yanındaki Celal Kara ve Enes Kanter ile fotoğraf çekildiğini, bunun dışından başka bir amaçla kliniğe gelmediklerini öne sürdü.

Müvekkilinin bazı hastalarının ByLock kullanıcı olması nedeniyle suçlanmayacağını söyleyen avukat Tunç, dosyadaki dijital delillerin sonucunun bir yıldır gelmediğini, mağduriyetin daha fazla sürmemesi için müvekkilinin tahliyesi yönünde karar verilmesini talep etti.

Taleplere ilişkin görüşü sorulan duruşma savcısı, dijital delillerin beklenilmesini ve sanığın da tutukluluk halinin devamını istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Ali İlker Baştan'ın tahliye talebini reddederek, dijital delillerin beklenilmesine karar verdi, duruşmayı erteledi.