Fırat Kalkanı Harekatı'nda DEAŞ mensubu 22 terörist etkisiz hale getirildi, 11 muhalif yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye'nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nda 72. güne gelindi.

Mare hattında muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu tarafından ileri harekata devam edilerek, Aktarin'in güneyindeki terör örgütü DEAŞ unsurlarınca ele geçirilen 6 meskun mahalde (Ak Burhan, Baruzah, Vash, Al Gharz, Tlatinah, Tiltanah) yeniden tam kontrol sağlandı. Temas hattından Bab istikametinde ileri harekata devam ediliyor.

Gün içindeki çatışmalarda 22 terör örgütü DEAŞ mensubu etkisiz hale getirildi, 11 muhalif yaralandı, destek sağlayan unsurlarda zayiat ve hasar meydana gelmedi. Muhalifler, 24 Ağustos'tan bu yana bin 345 kilometrekarelik alanda kontrolü sağladı.

Tespit edilen 100 terör örgütü DEAŞ ve 4 PKK/PYD hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak teröristlerce kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silahlar ve araçlar etkisiz hale getirildi.

Hava harekatıyla 14 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirildi
Koalisyon güçlerince, Baruzah ve Ak Burhan bölgelerinde belirlenen terör örgütü DEAŞ unsurlarına yönelik 2 hava harekatı icra edilerek 14 terörist etkisiz hale getirildi. Terör örgütü DEAŞ unsurlarınca kullanılan bir silah monteli araç ve doçka uçaksavar imha edildi.

Terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı tespit ve imha timlerince, harekatın başından bugüne kadar çoğu tuzaklanmış 33 mayın ve bin 379 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirildi.

AA