BURSA (AA) - Bursa'nın Gemlik ilçesinde, görev yaptığı adliye binası girişinde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memuru İdris Büyükdönmez için İl Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi.

Emniyet Müdürlüğü binası bahçesinde gerçekleştirilen törene, şehit polis memurunun eşi Ayla, oğlu Muhammet, kızı Tuğba Büyükdönmez ve yakınları ile Bursa Vali Vekili Ergun Güngör, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil ile askeri yetkililer ve meslektaşları katıldı.

Şehidin kızı Tuğba Büyükdönmez törene babasının şapkasıyla katılırken, aile fertlerinin ayakta durmakta güçlük çektikleri gözlendi.

Vali Vekili Güngör, törende yaptığı konuşmada, Gemlik ilçesinde dün akşam menfur bir saldırı gerçekleştirildiğini söyledi.

Bir caninin önce eşine, sonra bir avukata, ardından da adliyede vatan için nöbet tutan polis memuruna ateş ettiğini dile getiren Güngör, "Maalesef hem avukat arkadaşımızı hem de polis memuru arkadaşımızı kurtaramadık. Emniyet teşkilatımız vatan için görev yapmaya devam edecektir. Şehit polis memurumuza da Allah'tan rahmet diliyoruz. Ailesi de bize emanettir. Onlara sahip çıkacağız." dedi.

İl Emniyet Müdürü Yıldız da polis memuru İdris Büyükdönmez'in görevi sırasında saldırıya uğradığını anımsatarak, "Teşkilat mensuplarımızın vatanımızın birliği ve bütünlüğü için yaptıkları fedakarlıklar sözcüklerle ifade edilemez. İdris Büyükdönmez de görevi sırasında şehit oldu. Kendisini ve tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz." diye konuştu.

Tören okunan duanın ardından sona ererken, şehit polis memurunun cenazesi defnedilmek üzere Konya'nın Tuzlukçu ilçesine gönderildi.

Tabutun cenaze aracına konulması sırasında şehit Büyükdönmez'in oğlu ve kızı selam verdikten sonra tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Bu arada, şehit polis memurunun Erzurum'da üniversite eğitimi gören büyük kızı Şerife Tuğçe ise törene yetişemedi. Şerife Tuğçe Büyükdönmez'in Konya'daki törene katılacağı bildirildi.

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, akşam saatlerinde bir süre önce boşandığı eşi Emine D. ve avukatı Özgür Aksoy'u av tüfeğiyle yaralayan Musa G, ardından gittiği adliye binasında görevli polis memuru İdris Büyükdönmez'i şehit ettikten sonra yaşamına son vermişti.