HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi Yeşilova kırsalında bir grup PKK'lı teröristin yaptığı saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede dün şehit olan Uzman Çavuş Zeki Uğur (24), Bursa'nın Büyükorhan İlçesi'nde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Bolu Komando Tugayı'ndan görevli olarak bölgeye giden teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Zeki Uğur'un cenazesi sabah saatlerinde Çekirge'deki İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nden alınarak konvoyla Büyükorhan İlçesi'ne getirildi. Orhan Kebir Camisi'ndeki askeri törene 5 bine yakın vatandaş ellerinde Türk bayrakları ile katıldı. Anne Hacer ve baba Yusuf Uğur da protokolün taziyelerini kabul etti.

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınları ile Bursa Valisi İzzettin Küçük, Ak Parti Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, Zekeriya Birkan, Osman Mesten, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, Ak Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, CHP İl Başkanı Şadi Özdemir, Belediye Başkanları ve protokol üyeleri katıldı.

Bekar olan Zeki Uğur'un cenazesi öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Piribeyler Köyü'nde toprağa verildi. Uğur Ailesi'nin 3 çocuğunun en küçüğü olan Zeki Uğur'un 1.5 yıl önce uzman çavuş olduğu ve en son 3 ay önce köyünü ziyaret ettiği öğrenildi.

DHA