BİNGÖL (AA) - Bingöl'ün Genç ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda yaralanmasının ardından tedavi gördüğü Bingöl Devlet Hastanesinde şehit olan Uzman Çavuş Abdullah Büyüksoy için tören yapıldı.

Bingöl Havalimanı'ndaki törende şehit Büyüksoy'un (29) Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, öz geçmişi ve Kur'an-ı Kerim okundu.

Vali Yavuz Selim Köşger, yaptığı konuşmada, şehit Büyüksoy'a rahmet, ailesine ve millete başsağlığı diledi.

Son bir hafta içinde üçüncü şehidi memleketine uğurlamak için toplandıklarını belirten Köşger, "Acımız tarifsiz, katlanarak artıyor, ciğerimiz yanıyor. Her düşen şehit analarını ağlatıyor, bizi ağlatıyor, vatanımızı, milletimizi kederler içinde bırakıyor." dedi.

Millet olarak vatan, bayrak ve mukaddesat için ödenmesi gereken bütün bedelleri peşinen ödediklerini ve ödemeye devam edeceklerini anlatan Köşger, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Siz zannediyor musunuz ki şehit sayımız arttıkça bizi yıldıracaksınız. Bizi bu vatandan, topraklardan, istikbalden ve mukaddesattan vazgeçireceksiniz. Sadece bizim ödediğimiz bedel, bu mukaddesata, vatana, istikbale ve bayrağa verdiğimiz kıymeti, değeri arttıracak ve vazgeçilmezliğini bir kere daha perçinlemiş olacak. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Allah mekanlarını cennet eylesin. Bizleri şefaatine nail eylesin. Vatanımızı, milletimizi ilelebet müstakil, hür, bağımsız ve huzur içinde yaşatsın. Bunun olması ve gerçekleşmesi için ne gerekiyorsa milyonlarca insan buna hazır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu teröristlerin de bu kahpelerin de bu vatan hainlerinin de bunların arkasında her kim varsa onların da bilmesini için bir kere daha her seferinde haykırıyoruz tüm dünyaya buradan. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın."

Törene katılan şehidin annesi Zeliha Büyüksoy, oğlunun tabutuna sarıldı. Baygınlık geçiren Büyüksoy'a sağlık görevlileri müdahale etti.

İl Müftüsü Mecit Can tarafından okunan duaların ardından şehit Büyüksoy'un naaşı, defnedilmek üzere Ankara'nın Sincan ilçesine uğurlandı.

Törene şehidin yakınlarının yanı sıra 49. Komando Tugayı Komutanı Piyade Albay Ersin Altay, Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş da katıldı.