ADANA (AA) - Adana'da 66 banka müşterisinin hesabından sevgilisinin şirketlerine 1 milyon 836 bin 791 lira aktardığı iddiasıyla tutuklanan bankacı ile şüpheli iş adamı hakkında zimmet suçundan 12'şer yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kozan ilçesindeki bir bankanın şube müdürü Ş.K, 22 Aralık 2016'da polise başvurarak bankalarında KOBİ portföy yönetmeni olarak görev yapan Şirin K'nın (35), banka müşterilerinin hesaplarından onların bilgisi ve izni dışında arkadaşı Erkan Serhan Ü'ye (34) ait olan şirketlere para aktarımı yaptığını tespit ettiklerini bildirerek suç duyurusunda bulundu.

Bunun üzerine 23 Aralık 2016'da tutuklanan bankacı Şirin K. ile sevgilisi olduğu iddia edilen Erkan Serhan Ü. hakkındaki soruşturmayı tamamlayan savcı, şüpheliler için zimmet suçundan 12'şer yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 66 müştekinin yer aldığı iddianamede, sanıkların ayrıca 20 bin güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılması, meydana gelen zararın ödenmemesi halinde mahkemece resen ödettirilmesine de hükmedilmesi istendi.

Banka avukatının verdiği dilekçe üzerine Kozan Ağır Ceza Mahkemesi tarafından sanıkların mal varlıklarına el konulmasına karar verildiği belirtilen iddianamede, bankanın yaptığı soruşturma raporu ile sanıkların savunmalarına da yer verildi.

Banka raporunda, müşteri hesaplarında gerçekleştirilen 89 havale işlemiyle Erkan Serhan Ü'ye ait firmalara 1 milyon 836 bin 791 lira transfer edildiği, 69 işlemde kullanılan talimatların üzerindeki imzaların ilgili müştekilere ait olmadığı belirtildi.

Şirin K. iddianamede yer alan savunmasında Erkan Serhan Ü'nün kendisini tehdit ettiğini, o yüzden böyle bir işe bulaştığını ileri sürdü.

Zimmet suçuna kendisini iş adamının azmettirdiğini iddia eden Şirin K, "2016 yılı başlarından itibaren hatırladığım kadarıyla yaklaşık 25 müşterinin hesabındaki kredi limitlerinden yaklaşık bir milyon 700 bin lirayı virman yoluyla Erkan Serhan Ü'nün şirket hesaplarına aktardım. Bu işlemleri yaparken havale talimat kağıtlarını müşterilerin imzalarını taklit ederek imzaladım." ifadesini kullandı.

Bankacı Şirin K'nın avukatı da savcılığa verdiği dilekçede, iş adamının şantajla müvekkilini böyle bir işe zorladığını iddia etti.

Erkan Serhan Ü. ise üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyerek, bankacı Şirin K. ile aralarında duygusal ilişki olduğunu, evlenmeyi planladıklarını belirtti.

Şirketinin finans işlerinini Şirin K'nın ilgilendiğini ileri süren iş adamı, "Yapmış olduğu bu usulsüz işlemlerden kesinlikle haberim yoktu. Şirin'in iddia ettiği gibi elimde ona ait hiçbir fotoğraf ya da görüntüsü yoktur." ifadesini kullandı.

Erkan Serhan Ü, bankacı sevgilisini tehdit iddialarını da kabul etmedi.