Orgeneral Akar'ın, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında, Ankara Adliyesi'nde soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı tarafından 'tanık' sıfatıyla ifadesi alındı. Kendisini almaya gelen askerlere, "Yapmayın, yanlış yoldasınız" dediğini anlatan Orgeneral Akar, darbe girişiminin başındaki askerlerden Mehmet Dişli'nin kendisine, "Geri dönüş yok, biz bu yola çıktık" dediğini, hiddetle "Ne diyorsun sen, ne operasyonu sakın ha yapmayın" şeklinde bağırdığını kaydeden Orgeneral Akar, şunları anlattı:

"Benim seninle, böyle işlerle, olanlarla hiçbir işim olamaz, siz kimsiniz dedim. Bu girişimin başarısız olacağını hiddetle anlatıyordum. Cezasını çekeceklerini, hiç olmazsa bir erkeklik gösterip bu işi sonlandırmalarını söyledim, fakat ikna edemedim. Komutanım, bu iş bitti, herkes yola çıktı anlamında şeyler söylüyordu."

Orgeneral Akar, kendisine zorla darbe bildirisini imzalatmak isteyen ismin Tuğgeneral Hakan Evrim olduğunu ve bu kişinin de "Sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen ile görüştürelim" dediği yönünde ifade verdi.

cihan