Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Ankara'daki Akıncı Üssü'nde gözaltına alınmasının ardından Sincan Batı Adliyesi Hakimi Köksal Çelik ile Asliye Ceza Hakimi Çetin Sönmez tarafından serbest bırakıldıktan sonra sırra kadem basan Adil Öksüz'ün baldızları Belkıs Nur Tetik ile Seyyide Öznur Yıldırım gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekiplerince, Adapazarı ilçesindeki bazı adreslere eş zamanlı operasyon yapıldı.

Operasyonda Öksüz'ün baldızları Belkıs Nur Tetik ile Seyyide Öznur Yıldırım gözaltına alındı.

Zanlıların emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Soruşturma kapsamında Adil Öksüz'ün diğer baldızı Naciye Alişan da Akyazı ilçesinde akşam saatlerinde gözaltına alınmıştı.

Öksüz'ün, Akyazı ilçesinde yaşayan kayınpederi Cevat Yıldırım 13 Ağustos'ta, kayınvalidesi Hatice Yıldırım ise 2 Eylül'de tutuklanmıştı.

Örgütün sözde "hava kuvvetleri imamı" olduğu belirtilen, darbe girişimi gecesi Ankara'daki Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra salıverilen Adil Öksüz için yapılan her türlü ihbar değerlendiriliyor ve detaylı araştırmaları yapılıyor. Öksüz'ün gidebileceği tahmin edilen yerler ile farklı adreslerde inceleme ve arama, tarama faaliyeti gerçekleştiriliyor. Ayrıca ihbarların geciktirilmeden anında değerlendirilebilmesi için ekipler hazır tutuluyor.

AA