Darbe girişimi sırasında 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yaşanan olaylara ilişkin davada 44 sanık beraat etti.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yaşanan ve reklamcı Erol Olçok ile oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un da aralarında bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği olaylara ilişkin 133’ü tutuklu 143 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 25’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumu yerleşkesinde bulunan büyük salonda görülen duruşmaya tutuklu 133 sanık cezaevinden getirildi. Tutuksuz sanık ve taraf avukatların da salonda hazır bulunduğu davaya ayrıca şehit yakınları ile gaziler katıldı.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, 72 sanığı “anayasayı ihlal” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. 22 sanık ise “anayasayı ihlal” suçuna yardımdan 17,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 5 sanık hakkında “anayasayı ihlal” suçuna yardımdan 15’şer yıl hapis cezasına hükmedildi. Abdullah ve Erol Olçok’a yönelik eylemlerinden dolayı 12 sanığın ise “kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsine karar verildi. Mahkeme, 44 sanığın da üzerlerine atılı tüm suçlardan beraatlerine karar verdi.

(İHA)