Oltu ilçesinde Polis Bayramı kutlamaları sırasında Aslanpaşa Mahallesi'nde Selahattin Dağaşan'ın evine giren hırsızlar, düğün için hazırladığı 24 bin lira para ile 3 bilezik ve 5 Cumhuriyet altınını yaklaşık 5 dakikada alarak ayrıldı. Hırsızlar, pazar alışverişine çıkan Kiraz Bektaş'ın evini kendilerine yeni hedef olarak belirledi. Anahtarın kapının önündeki paspasın altına konulduğunu belirleyen hırsızlar içeri girerek toplam değeri 26 bin lira olan bir bilezik, 41 çeyrek altın ile 7 Cumhuriyet altını alarak kaçtı.

Soyulduklarını anlayan vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen Oltu Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kameraları izleyerek dilenci kılığındaki 3 kadın ve bir erkeğin hırsızlık olaylarını gerçekleştirdiğini belirledi. Şüphelilerin araçla ilçeden ayrıldığını tespit eden polis, çevre il ve ilçelere bilgi aktardı. İlçe Emniyet Müdürlükleri ile yapılan koordineli çalışma sonucunda 4 kişinin Oltu'ya 114 kilometre uzaklıktaki Horasan ilçesinde olduğunu belirledi. Burada yapılan operasyonla hırsızlık olayının failleri Ş.G., N.G., Z.G. ve E.G., olaydan 9 saat sonra yakalanarak Oltu İlçesi'ne götürüldü. Yapılan incelemelerde E.G.'nin 49 ayrı hırsızlık suçundan kaydı olduğu, diğer şüphelilerin de hırsızlık kayıtları bulunduğu tespit edildi. Şüphelilerin çaldıkları altın ve paralar sahiplerine iade edildi.

Oltu Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen Ş.G., N.G, ve Z.G. tutuklama talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemede, Ş.G., N.G, ve Z.G. tutuklanırken 9 aylık hamile olduğu belirlenen E.G. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Oltu'da hırsızlık olayını gerçekleştiren 4 kişinin akraba oldukları ortaya çıktı. Amca, iki yeğeni ve bir de gelinin olaya karıştığı kaydedildi.