Bu sabah ise piyasalarda daha sakin bir hava hakim. Dolar/TL kuru 2,8720 liradan, euro ise 3,2240 liradan güne başladı. Spot altın fiyatları 1.235 dolar seviyelerinde işlem görürken Kapalıçarşı'da gram altın 113,70 lira, çeyrek altın ise 186,50 liradan satılıyor.

"ERKEN BİR ADIM DOLARI 3 TL'NİN ÜZERİNE GÖNDEREBİLİR"

Biz ise Merkez Bankası'dan herhangi bir faiz indirimi beklemiyoruz. Türkiye'nin henüz para politikasında normalleşme patikasında olmadığını düşünüyoruz. Fed'in faiz artırımından kaçınmasının en önemli sebebi kendi göstergelerinden ziyade küresel ekonomilerdeki aşağı yönlü risklerdir. Biz son dönemde küresel risk iştahındaki değişimlerden çok etkilendik, haliyle küresel piyasa negatifliği daha uzun vadede bize yaramayacaktır.

Yakın zamanda faiz indirimi yapılmasınin özellikle üst bantta yapılacak bir indirimin TL'ye değer kaybı olarak yansıyacağını düşünüyoruz. Bu hafta erken atılacak bir adım dolar/TL'yi 3,00 üzerine de gönderebilir, destek seviyelerinin kırılmamış olmasını iyi okumak gereklidir. TCMB'nin normalleşme adımları için en azından ortalama fonlama maliyetinde bir miktar daha düşüş görmesinde, piyasa faizlerinin ise tek haneye kalıcı olarak yerleşmesini beklemesinde fayda var."