ANKARA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, "Sizin sağladığınız tarihi desteklerle 6 ayda istihdam artışı rekor kırarak 1,2 milyona ulaştı. İşte bu, ülkemize, ekonomiye güvenin eseridir." diye seslendi.

TOBB ve Uluslararası Yatırımcılar Derneğinin (YASED) düzenlediği Uluslararası Yatırımcılarla İstişare Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla TOBB İkiz Kuleler'de yapıldı.

Toplantıda konuşan Hisarcıklıoğlu, katılımcı yatırımcıların, Türkiye'ye 150 milyar doların üzerinde yatırım kazandırdıklarını belirterek, yatırımcıların üretim, istihdam ve ihracat sağladıklarını vurguladı.

Geçen yıl 2 Ağustos'ta yapılan toplantıyı hatırlatan Hisarcıklıoğlu, son 1,5 senede Türkiye'nin neler yaşandığını unutmadıklarını, unutmayacaklarını söyledi.

"Sözde birbiriyle alakası olmayan terör örgütleri aynı anda saldırdı." ifadesini kullanan Hisarcıklıoğlu, "Yetmedi, dünya tarihinin görmediği hain FETÖ darbe girişimini yaşadık. Sadece son 1 senede yaşadıklarımızı, dünyada herhangi başka ülke yaşasa, belini doğrultamazdı. Ama biz dimdik ayaktayız." diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem terör örgütleriyle mücadelede hem de 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün bertaraf edilmesinde gösterdiği kararlı duruş ve liderlik için, Türkiye'nin özel sektörü olarak, derin şükranlarını sunduklarını dile getirerek, TOBB camiasının Türkiye'nin istiklal ve istikbal mücadelesinde en ön safta yer aldığını ve darbe girişimine karşı ilk harekete geçen, ilk inisiyatif alan meslek örgütü olduklarını bildirdi.

Darbe bildirisini gördüklerinde hemen harekete geçtiklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Saat 00.22’de, hemen çıktık dedik ki 'Milletin iradesi ve demokrasi dışında hiçbir iradeyi tanımıyoruz. Gün demokrasiye sahip çıkma günüdür.' Sonrasında 81 il ve 160 ilçede tüm iş dünyamızla beraber darbeye karşı harekete geçtik. Ertesi gün özel sektör meslek örgütlerinin hepsini bir araya getirdik ve darbeye karşı ortak tavrımızı gösterdik. Odalarımız ve borsalarımız, şehirlerdeki demokrasi nöbetlerini de aktif bir şekilde desteklediler. Sizin himayenizde başlatılan, 15 Temmuz Şehitleri Dayanışma Kampanyası'na, en fazla katkıyı da yine Türk iş dünyası olarak sağladık. Yurt dışında ülkemiz aleyhine oluşturulmak istenen algılara karşı da sessiz kalmadık."

Bu süreç içerisinde kanun dışı, ahlak dışı, insanlık dışı darbe girişimini ve Türk halkının, demokrasiye ve milli iradeye nasıl sahip çıktığını, 6 kıtada, 98 ülkedeki muhataplarına ve 25 küresel iş örgütüne anlattıklarına işaret eden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Yine o günlerde, 'Yatırımcıların güvenini yeniden tesis etmeli ve yükseltmeliyiz' dedik. Siz burada da liderliğinizi gösterdiniz. Bugün bu salonu dolduran en büyük 300 uluslararası şirketle bir araya geldiniz. Olan biteni doğrudan sizden dinleyip, öğrenenince, tedirginliklerimiz kayboldu. İş ve yatırım ortamını iyileştirmek üzere, Başbakanımız ile bakanlarımızla birlikte çalıştık. Sizin desteklerinizle bu çalışmaların pek çoğu da devrim niteliğinde olan bu değişiklikler hayata geçti, geçiyor. Böylece yatırımcıların ve piyasaların güvenini yeniden kazandık. Herkes ileriye bakmaya başladı."

- 6 ayda 1,2 milyonluk istihdam

Hisarcıklıoğlu, yılın ilk çeyreğinde dünyadaki en iyi büyüme performanslarından birine ulaşıldığına işaret ederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın başkanlığında şubatta TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'nı yaptıklarını hatırlattı.

Burada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istihdama yönelik tarihi desteklerin çıkmasını sağladığına işaret eden Hisarcıklıoğlu, "Biz de sizden aldığımız destekle, Türkiye genelinde istihdam seferberliğini başlattık. Ülke çapında bu işi tanıttık, yaygınlaştırdık ve takip ettik. 'Bu iş olur' dedik ve çok şükür bu iş oldu. 'Ekonomist' diye geçinenler bu iş olmaz derken bu iş oldu. Sizin sağladığınız tarihi desteklerle 6 ayda istihdam artışı rekor kırarak 1,2 milyona ulaştı. İşte bu, ülkemize, ekonomiye güvenin eseridir." diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında hükümetin reel sektöre duyduğu güveninin, attığı adımların, sektör temsilcilerine daha büyük bir güç verdiğini vurgulayarak, Türkiye'nin geleceğine yatırım yapanların her zaman kazanacağını bildiklerini ve Türkiye'nin potansiyeline ve parlak geleceğine inandıklarını kaydetti.

Toplantıya, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da katıldı.