Kredi derecelendirme kuruluşunun İngiliz ekonomisine ilişkin değerlendirme raporunda, Avrupa Birliği referandumu sonucunun ülkenin kredi notu üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturduğu belirtildi.

Moody's açıklamasında İngiltere'nin bu yıl ki ekonomik büyümesinin yaklaşık yüzde 1,5 seviyesinde, 2017 büyümesinin ise yüzde 1 seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiği belirtildi.

Açıklamada, "İngiliz hükümetinden yapılan açıklamalarla uyumu şekilde Moody's bu yıl ve gelecek yıl mali politikanın gevşetilmesini beklemektedir. İngiltere'nin bütçe açığının AB referandumu öncesinde tahmin edilenden daha yüksek seviyede gerçekleşmesini bekliyoruz. Bütçe açığı 2016 yılında yüzde 3,6, 2017 yılında ise yüzde 3,5 oranında gerçekleşebilir." ifadelerine yer verildi.

Moody's Başkan Yardımcısı Kathrin Muehlbronner ise, "İngiliz ekonomisi yakın vadede dikkate değer şekilde yavaşlayacak. Eğer ortak pazara erişimin devamı için AB ile gerekli ticaret anlaşmaları sağlanamazsa, orta vadede de büyüme görünümü daha da zayıf olabilir." değerlendirmesinde bulundu.

 

aa