Dün ABD Başkanı Trump verdiği mülakatta doların değerlenmesinin Amerikalı şirketlerin rekabet gücüne zarar verdiğini belirtti. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'i yeniden aday göstermeye açık kapı bırakan Trump, Fed'in para politikasına ilişkin görüşlerini de paylaşarak, "Dürüst olmam gerekirse düşük faiz politikasını beğeniyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Trump'ın açıklamalarının ardından dolar endeksi yüzde 0,6 değer kaybederek 100,06'ya geriledi. Dolar/yen paritesi 109,08'e inerek kasım ayından bu yana en düşük seviyesini gördü.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD'nin yerli ve yabancı para cinsinden kredi notunun "AAA" seviyesini koruduğunu, görünümünün de "durağan" olduğunu açıkladı.

Avrupa tarafında ise Fransa mart ayı TÜFE verileri izlenecek. Avrupa borsaları, dün günü karışık seyirle tamamlarken, Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,13 değer kazandı. Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,01 ve İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,22 düşüş kaydetti.

Yurt içinde döviz kurlarındaki düşüş eğiliminden bulduğu destekle gün içinde analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 91.500 puanın üzerini test eden BIST 100 endeksi, banka pay piyasalarında görülen alımların genele yayılamaması nedeniyle bu seviyeyi aşamadı. Endeks günü yüzde 0,05 yükselişle 90.952,16 puandan tamamladı.