Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Kurulu'ndan AK Parti ve MHP gruplarının kabul oylarıyla yüzde 8 oranında suya zam yapıldı. 1 Ocak2016'dan itibaren geçerli olarak zamla suyun metreküpü ev ve işyerlerinde KDV hariç 2,26 liradan 2,44 liraya yükselecek.

Suya 2016 yılında yüzde 8 oranına zam yapılmasını öngören Plan ve Bütçe Komisyonu raporu AK Parti ve MHP'nin 44 kabul, CHP'nin 19 ret oyu ile komisyondan geçti.

CHP'li Meclis Üyesi Songül Başkaya, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 1 Nisan 2014'den bu yana suya iki kez zam yaptığını söyledi. Bir önceki zam oranının merkezde yüzde 5 civarında olduğunu ifade eden Başkaya, dün yapılan genel kurulda yüzde 8'lik zammın onaylandığını kaydetti.

CHP grubu olarak yapılacak zamma itiraz ettiklerini belirten Başkaya, "AKP ve MHP oylarıyla bu zamlar kabul edildi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel çok iyi bir demagog konuları farklı noktalara getiriyor. Net cevap vermiyor." dedi.

Antalya'daki mevcut coğrafi şartlar gereği suyun ucuz olduğunu aktaran Başkaya, insanların yaşamsal hakkı suyun lüks tüketim olmadığını, belediyenin amacının vatandaşa en uygun fiyattan su hizmeti sunması gerektiğini açıkladı.

Öte yandan Antalya'da geçtiğimiz günlerde ekmeğe zam yapılmış 80 kuruştan satılan ekmek 1 liraya yükseltilmişti. Antalya Halk Ekmek Fabrikası'da ekmeğe zam yapmış 250 gram normal ekmeğin fiyatı 60 kuruşken yeni zamla birlikte 80 kuruşa yükseltmişti.

cihan