Dolar/TL  dün erken saatlerde 3.64 seviyelerinde seyretmiş, akşam saatlerinde %1'den fazla artışla 3.6891'e kadar yükselmişti. 

Gelişen piyasalardaki artan satış baskısı ve yatırımcıların 16 Nisan'daki referandum öncesi daha temkinli pozisyonlanmasıyla dünkü satışlar yaşandı. Fatih Keresteci HSBC için yaptığı değerlendirmede "Dolar/TL 'nin 50 günlük hareketli ortalamasını yukarı yönlü kırmasını beklemiyoruz" ifadesini kullandı. 

Kur saat 12:41 itibariyle %0.06 yükselerek 3.6807'den işlem görüyor. 10 yıllık tahviller ikinci günde de geriledi, tahvil faizi 2 baz puan artışla %11 olarak 3 haftanın en yüksek seviyesine çıktı. 

Yurtiçinde bugün doları etkileyecek bir veri akışı bulunmuyor, siyasi gelişmeler takip edilecek. ABD cephesinde ADP özel sektör istihdam verisi izlenecek. Şubat ayında 298 bin artan özel sektör istihdamının Mart ayında 190 bin artması bekleniyor. 

Bu akşam 21:00'de Fed'in toplantı tutanakları da piyasalar açısından önem teşkil ediyor. Mart ayı tutanaklarında Fed'in bilanço küçültülme planlarına dair işaretler aranacak. 

Ak Yatırım Araştırma Bölümü yolladığı notta "Piyasalar için en büyük risk, bu akşam yayımlanacak tutanaklarda Fed üyelerinin bilanço küçültmesi sürecinin başlamasına destek vermeleri olabilir. Böyle bir senaryo dolar pozitif, hisse senetleri negatif etki yapabilir." değerlendirmesine yer verdi.