Altının onsu uzun süreli yükselişine bugünkü işlemlerde ara verdi ve yüzde 1 düştü. Normal şartlarda doların güçlenmesi altın fiyatlarında yükselişe neden oluyor, çünkü doların güçlenmesi kişilerin altın satın alma gücünü azaltıyor.

Diğer yandan uzmanların altına yönelik beklentileri güçlü çünkü ABD Merkez Bankası Fed'in haziran ayındaki faiz toplantısında faiz artırımı kararı vermeyeceği yönündeki inanç yüksek.

ALTIN DAHA DA DÜŞEBİLİR

Faiz artışının dolarda değerlenme yaratması bu yüzden de altında düşüş yaşanması olası.

Altın fiyatları diğer yandan 2016'da yılbaşından bu yana yüzde 20 değerlendi.

Uzmanlar bu değerlenişte yatırımcıların düşen petrol fiyatlarına ve ekonomik belirsizliğe karşı altına hücum etmesinin etkisi olduğuna işaret ediyor.

GRAM ALTIN DÜŞÜŞTE

Altının gramı ise cuma günü dolar kurundaki sert yükselişin etkisiyle 121,99'a yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesini gördükten sonra, bugün kar satışları ile kazançlarının bir kısmını geri vererek 120 lira seviyelerinde seyrediyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarının bu hafta, önceki haftaya kıyasla daha sakin bir seyir geçirmesini beklediklerini belirterek, "Bu hafta altının gram fiyatının 118-121 lira aralığında işlem görmesini bekliyoruz. 118 lira seviyesi aşağı yönlü kırılırsa düşüşler hızlanabilir diye tahmin ediyoruz." ifadelerini kullandı. Kapalıçarşı'da şu dakikalarda çeyrek altın 198 liradan, Cumhuriyet altını 807 liradan satılıyor" dedi.