Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından hazırlanan ve ortaöğretim gençliğine yönelik çıkarılan “Bilge Türk” dergisi yayın hayatına başladı.

Konutla ilgili Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından yapılan açıklama da "adını Türk’ün Bilge Lideri Devlet Bahçeli Beyefendi’den alan Bilge Türk dergisi yayın hayatına başladı" denildi.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından, ortaöğretim gençliğine yönelik çıkarılan derginin adı, Bilge Lider Dr. Devlet Bahçeli'den ilhamla “Bilge Türk” olarak belirlendi.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkan’ı Sinan Ateş derginin duyurusunu yaparken şu ifadelere yer verdi: “Türk Milliyetçilerinin Bilge Lideri Devlet Bahçeli Beyefendi’ye ithafen ismini “Bilge Türk” olarak belirlediğimiz dergimiz, bugün yayın hayatına başladı.” “Kapak sayısını, Milliyetçi Hareket Partisi’nin 50.yıl dönümünde, Liderimizin yaptığı Ömer Seyfettin vurgusuna ithafen Ömer Seyfettin’le yaptık.” “Türk gibi yazanların dergisi “Bilge Türk” yayın hayatına başlamıştır.”

Bilge Türk dergisinin muhtevası; Fikir, Kültür ve Sanat’tan oluşuyor. İlk sayısında dosya konusu olarak ‘Türk Hikayeciliğini’ işleyen Bilge Türk dergisi dosya konusunun yanında sinema değerlendirmesi, kitap tanıtımı, röportaj ve çizgi roman gibi zengin içeriklere de yer veriyor.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkan’ı Sinan Ateş, Bilge Türk’ün amacını, şu sözlerle ifade ediyor: “Okumanın gücüne inanıyoruz ve okuyan, araştıran, düşüncelerini hayata bu yolla geçirecek bir gençlik yetiştirmeyi hedefliyoruz. Türk gençliği eğer çağların üzerinden bir sıçrama ile çağdaş medeniyetin üzerine yükselecekse bunun ancak nitelikli bilgi ile gerçekleştirilebileceğinin farkındayız. Nitelikli bilgiye ulaşacak kanalları açmayı ise Ülkü Ocakları olarak Türk gençliğine sorumluluğumuz olarak görüyoruz.”

Yayın hayatına başlayan Bilge Türk dergisini, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkan’ı Sinan Ateş, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye takdim etti.