Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), bakanlığa bağlı faaliyet gösteren ve "Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar"dan haklarında işlem başlatılan 524 özel okul ve 102 diğer kurum olmak üzere, toplam 626 kurum hakkında kapatma işlemi başlatıldı.

Bakanlıkta, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından, FETÖ ile irtibatlı tüm özel eğitim kurumları ve okullar ile barınma merkezlerinin yanı sıra bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında görev yapan kamu personeline yönelik çalışmalar yürütülüyor.

Bu kapsamda, bakanlığa bağlı faaliyet gösteren ve "Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar"dan haklarında işlem başlatılan 524 özel okul ve 102 diğer kurum olmak üzere, toplam 626 kurum hakkında kapatma işlemi başlatıldı.

Aynı zamanda, bu kurumlarda görev yapan 21 bin 683 personelin çalışma izin onayları iptal edildi.

Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında FETÖ ile irtibatlı kamu personeline yönelik çalışma kapsamında, açığa alınan kamu personeli sayısı 21 bin 738'e ulaşmıştı. Aktif Eğitim Sendikası'nın genel merkez ve taşra teşkilatındaki binin üzerindeki yöneticisi de bakanlık veya valilikler tarafından açığa alınmıştı.

aa