AÖF vize sınavları için geri sayım başladı. 26-27 Kasım'da yapılacak olan AÖF sınavı için giriş yerleri henüz açıklanmadı. Sınav giriş yerleri açıklandığında Anadolu.edu.tr/acikogretim adresinden sorgulanacak.

Anadolu Üniversitesi'nde uzaktan eğitim gören öğrencilerin iki eğitim döneminde girmiş oldukları sınavlardan birisi olan vize (ara) sınavları her yıl olduğu gibi bu yılda Kasım ayında yapılacak. Henüz yayınlanmayan AÖF sınav giriş belgesi ile ilgili tüm yeni gelişmeleri bu haberimizden takip edebilirsiniz... AÖF sınavı öğrenci giriş ekranı ile AÖF sınava giriş yerinizi kolayca öğrenebilirsiniz. Belge sorgulama yapmadan önce AÖF'e giriş yapmanız için gereken bazı bilgiler bulunuyor. Eğer bilgileriniz hazırsa TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapabiliyorsunuz. AÖF sınav yerlerini sadece AÖF'ün sitesinden öğrenebilirsiniz. Farklı sitelerden öğrenmeniz mümkün değildir. Alttaki linkle tıklayarak ilgili sayfaya gidebilir ve bilgilerinizi girerek sınav giriş belgesini yayınlandığı andan itibaren alabilirsiniz.

AÖF SINAVINA GİRMEK İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİDİR?

Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi

Fotoğraflı ve Onaylı Özel Kimlik Belgesi (Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (muvazzaf askerler hariç), Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait kartlar)

Sınava giriş için gerekli bu iki belgeden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz. Öğrenciler Sınav Giriş Belgesinde yazılı olan sınav il, ilçe, bina, salon, sıra, tarih ve saatte sınava girmek zorundadırlar. Öğrenciler sınava girecekleri binayı sınavdan en az bir gün önce mutlaka görmeli ve sınav saatinden bir saat önce sınava gireceği binada hazır bulunmalıdırlar.

AÖF GÜZ DÖNEMİ VİZE SINAV TARİHLERİ

Güz Dönemi Ara Sınavı 26 - 27 Kasım 2016
Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 14 - 15 Ocak 2017
Bahar Dönemi Ara Sınavı 15 - 16 Nisan 2017
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 27 - 28 Mayıs 2017
2016-2017 Öğretim Yılı Tek Ders Sınavı 15 Temmuz 2017

AÖF SINAV SONUÇLARI

Sınav sonuçları, sınav tarihinden itibaren yaklaşık 20 gün içinde Öğrenci Girişi sayfadan açıklanmaktadır. Sınav sonuçları öğrencilerin adreslerine ayrıca postalanmamaktadır.

AÖF SINAV SONUÇ İTİRAZI!

Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 5 (beş) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.

AÖF MAZERET SINAVI

Sınav giriş belgesinde belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı açılmaz. Her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir.