BARTIN

Bartın merkez ile Ulus ilçesinde etkili olan kar nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitim yapılamayacak.

Valilikten yapılan açıklamada, kar kalınlığının bir metreyi aşması ve karın henüz erimemesi nedeniyle yarın merkez ve Ulus ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verileceği bildirildi.

Amasra ilçesinde eğitime devam edileceği, Kurucaşile ilçesindeki durumun ise kapalı köy yollarının açılmasına bağlı olarak ilerleyen saatlerde belli olacağı kaydedildi.

BİNGÖL'DE TATİL UZATILDI

Yoğun kar yağışı nedeniyle Bingöl'deki okullarda eğitime yarın da ara verilecek.

Bingöl Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ile bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okulların 6 Ocak Çarşamba günü de tatil edilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Bingöl ve bağlı köylerdeki okullarda kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verilmişti.

ŞIRNAK VE BATMAN

Şırnak ve Batman'ın Sason ilçesinde yoğun kar sonucu okullar yarın tatil edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, etkili olan yoğun kar ve buzlanma nedeniyle Şırnak merkez ve merkeze bağlı köy ve beldelerde ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında yarın eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de 1 gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

Sason Kaymakamı Tekin Dundar da ilçe genelinde etkili olan kar dolayısıyla yaşanan don ve buzlanmadan nedeniyle herhangi bir mağduriyete yer vermemek amacıyla ilçe merkezi ve köylerdeki tüm okullarda yarın 1 gün süreyle eğitime ara verildiğini kaydetti.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullar yarın tatil edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışının yoğunlaşarak artacak olması nedeniyle, ulaşımda herhangi bir problem yaşanmaması ve buzlanma riskine karşı merkez ilçeler ile Çınar, Çüngüş, Dicle, Hani ve Lice ilçelerindeki özel ve resmi tüm eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime yarın ara verildiği bildirildi.
Açıklamada, hamile ve engelli çalışanların da yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.

ELAZIĞ

Yoğun kar yağışı nedeniyle Elazığ'daki okullarda eğitime yarın da ara verilecek.

Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışının sürmesi nedeniyle merkez ve 10 ilçede eğitim öğretime bir gün daha ara verildiği belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Elazığ Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden alınan verilerin değerlendirilmesi neticesinde, mevcut kar yağışının il genelinde devam edeceği, buna bağlı olarak buzlanma ve don olayının beklendiğinden, yaşanan ağır kış koşullarının olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi ve yaşanması muhtemel olumsuzlukların önüne geçilebilmesi amacıyla yarın il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir."

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Elazığ ve bağlı köylerdeki okullarda kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verilmişti.

TUNCELİ

Tunceli merkez ve bağlı köylerde taşımalı eğitim veren ilk ve orta dereceli okullarda bir gün ara verildi.

Tunceli Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunceli'de dün başlayan kar yağışının hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ettiğini söyledi.

Taşımalı eğitim gören öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için eğitime bugün ara verildiğini ve bu aranın yarın da devam edeceğini belirten Eyüpkoca, şunları ifade etti:

"İlimizde kar yağışı devam ediyor. Taşımalı olarak köylerden gelen öğrencilerimizin olumsuz hava koşullarından etkilenmemeleri için bugün uyguladığımız eğitime ara kararımızı, yarın da uygulayacağız."

ŞIRNAK

Şırnak Valiliği, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il merkezi ile bağlı belde ve köylerde eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. Üniversitede de eğitime 2 gün ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle, Şırnak merkez ve merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde, ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında Çarşamba günü eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacaktır" denildi.

Şırnak Üniversitesi de yaptığı duyuruda, "İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Üniversitemize bağlı tüm akademik birimlerde 05 Ocak 2016 ile 06 Ocak 2016'da eğitime 2 gün süreyle ara verilmiştir" dedi.

aa