Irak ordusu ve terör örgütü DEAŞ militanları arasında Musul kentinin girişindeki Gobcelil Mahallesi'nde yoğun çatışmalar yaşanıyor.

Irak ordusuna bağlı altın güçler olarak da adlandırılan "antiterör timlerinin" kentin girişindeki Gobcelil Mahallesi'ne girme teşebbüsü sırasında DEAŞ militanlarıyla aralarında çıkan şiddetli çatışmalar sürüyor.

AA muhabirine konuşan askeri istihbarattan sorumlu Yüzbaşı Reğim Hazım, güvenlik güçlerinin kent merkezine doğru ilerleme kaydetmesine karşı DEAŞ militanlarının yeni bir savunma hattı oluşturduğunu ifade etti.

Kent içerisindeki kaynaklardan elde ettikleri bilgilere göre DEAŞ'ın cadde ve anayollara beton bloklar yerleştirdiğini belirten Hazım, "Kent merkezinin doğusunda yer alan Kudüs Mahallesi'ndeki anacaddeler ve yolları 3 metre uzunluğundaki beton bloklarla kapattılar." dedi.

Irak ordusunda görevli Tümgeneral Talib Kenani de kentin güneyindeki bir köyde yaptığı açıklamada, "Musul kent merkezine 1 kilometre mesafede yer alan Gobcelil Mahallesi'ni tamamen kuşatma altına aldık." demişti.

AA