Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında dünkü çatışmalarda 2 muhalif şehit oldu, 7 muhalif yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye'nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı 84. gününe geldi.

Harekat kapsamında dün muhalif unsurlar Hazvan, Şuvayhat Şadır ve Başgün bölgelerinde büyük ölçüde kontrol sağladı. Gün içindeki çatışmalarda 2 muhalif şehit oldu, 7 muhalif yaralandı.

Teröristlerce kullanıldığı belirlenen barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlar ateş altına alındı. Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçaklar hava harekatı icra etmedi, ani çıkacak hedeflere yönelik olarak "yerde bekler" uçak görevlendirildi.

Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana yaklaşık bin 680 kilometrekare alanda kontrol sağlanırken, 36 mayın ve bin 548 el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi.

aa