Suudi Arabistan Müslümanların kutsal kenti kenti Medine'de Mescid-i Nebevi yakınlarında düzenlenen intihar saldırlarıyla sarsıldı. Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, Medine ve Katif kentlerinde düzenlenen intihar saldırılarında 7 kişinin öldüğünü, 5 kişinin yaralandığını duyurdu.

BAKANLIK AÇIKLADI: 7 ÖLÜ 5 YARALI

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, Medine ve Katif kentlerinde düzenlenen intihar saldırılarında 7 kişinin öldüğünü, 5 kişinin yaralandığını duyurdu. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, akşam saatlerinde Medine kentindeki Mescid-i Nebevi otoparkında, güvenlik görevlilerinin hareketlerinden şüphelendikleri bir kişiyi durdurmak istedikleri esnada canlı bombanın kendisini patlatarak 4 güvenlik görevlisinin ölümüne, 5'inin yaralanmasına neden olduğu belirtildi. Akşam saatlerinde ülkenin doğusunda bulunan Katif kentindeki Miyas pazarı yakınlarında bir intihar saldırısının daha düzenlendiği, kimliği henüz belirlenemeyen 3 kişinin öldüğü ifade edildi. İçişleri Bakanlığı, gece saatlerinde Cidde kentinde bulunan ABD Başkonsolosluğu yakınlarındaki intihar saldırısının Pakistanlı bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini de açıkladı.

DİYANET'TEN AÇIKLAMA

Suudi Arabistan'ın Medine kentindeki patlamada ölen ya da yaralananlar arasında Türk vatandaşlarının olmadığı belirtildi. Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Mescid-i Nebevi yakınlarında meydana gelen patlamada ölen ve yaralananlar arasında, umre yapmak üzere Medine'de bulunan Türk vatandaşları bulunmuyor.

Medine'de, akşam saatlerinde meydana gelen ve güvenlik güçlerine yönelik düzenlenen intihar saldırısında, saldırganın yanı sıra 2'si sivil, 6 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin yaralandığı ileri sürülüyordu.

 

aa