Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'nın NATO'nun Rusya'yı kısıtlama eylemlerinden rahatsız olduğunu bildirdi.

Lavrov konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Birçok kez kapıyı çarparak çıkmayı planlamadığımızı söyledik. Batı ile ilişkilerimizde çözülmemiş sorun yok. Bugünkü olumsuz eğilimi kırmak için karışınızdaki partnerin çıkarlarını dikkate almadan işbirliği şemasından vazgeçmek gerek. NATO'dan işbirliğini yenileme inisiyatiflerimize yanıt bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan, NATO'nun Avrupa kıtasında stratejik istikrarın bozulmasına neden olan Rusya'yı kısıtlama eylemlerinin endişe uyandırdığını belirterek, "Bizim sınırlarımıza askeri altyapı yaklaştırılıyor, tatbikat sayıları artırılıyor, füze savunma sistemlerinin inşaatı bitmiyor. NATO'nun Rusya ile profesyonel diyalog kurmaktan kaçınması üzücü" dedi.

Lavrov şöyle devam etti, "Maalesef, ilişkilerimizdeki ciddi düşüş bizim inisiyatifimizde değil. Sık sık hem siyasi hem de uzman düzeyde Moskova'nın bu krizden sorumlu olduğunu duyuyoruz. Hatırlatmak isterim ki, biz her zaman Avrupa Birliği ile işbirliği yapmaya hazır olduğumuzu dile getirdik.

Bizim ilişkilerimizin stratejik anlam kazanması ve karşılıklı çıkarlarımızı karşılaması için kesin teklifler sunduk. Maalesef, hala bir gelişme yok."

DHA