ABD'de, Körfez ülkeleri merkezli bir banka ile finans kuruluşu hakkında, terör örgütleri IŞİD ve El Nusra'ya finansal destek sağladıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu. Dilekçede Hajjaj al-Ajmi adlı bir kişi, bu banka ve finans kuruluşu aracılığıyla El-Nusra'ya ve İŞİD'e para ve silah yardımı yapmakla suçlanıyor. Hajjaj al-Ajmı'nın paraları Türkiye üzerinden örgütlere aktardığı ileri sürülüyor.

Dilekçede her iki kuruluşun 'İŞİD terör örgütüne direk, isteyerek ve devamlı finans kaynağı sağladığı' savunuluyor. California'daki Süryani kilisesi St.Francis Assisi'nin (SFA) şikayeti üzerine California'da Weiss hukuk bürosu tarafından hazırlanan suç duyurusunda İŞİD için yardım kampanyası ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor.

Dilekçede, kilisenin kendi cemaat üyelerinin İŞİD tarafından öldürüldüğü, yaralandığı veya mülteci kamplarına gitmelerine zorlanıldığı belirtiliyor. Cemaat üyelerinin Suriye ve Irak'ta mülklerinin olduğunu ancak İŞİD'ten dolayı oraları terk etmek zorunda kaldıkları belirtilen dilekçede, Hajjaj al-Ajmı'nın, bağışçılardan gelen paraları bir bankanın İstanbul merkezindeki İslami Şam Heyeti Derneği adına açılan TR960020500000869531100123 hesabına yatırmalarını istediği belirtiliyor.

Bu kişinin, para yardımı için yaptığı konuşmaları içeren bir video linki de bulunuyor. Dilekçede Hajjaj al-Ajmı'nın yanısıra İrşhid al-Harjı'nın isimli birisinin Ümmet Partisi'nin İstanbul ofisi aracılığıyla Lazkiye ve İdlib'tekilere yardım gönderdiği de öne sürülüyor.

DHA