KİEV (AA) - Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile Rusya’ya yönelik yeni yaptırım paketinin hazırlanması konusunu görüştüğünü bildirdi.

Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, von der Leyen ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirterek geleceğe yönelik ortak uluslararası etkinlikleri tartıştıklarını aktardı.

Rusya'ya yönelik yaptırımların devam etmesi gerektiğini vurgulayan Zelenskiy, “Özellikle 11. yatırım paketini hazırlama gerekliliği ve AB Komisyonunun tavsiyelerinin uygulanmasında ilerleme kaydedilmesi başta olmak üzere Ukrayna’ya diğer destek konularını ele aldık.” ifadesini kullandı.

Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı başka bir açıklamasında da eski ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo başkanlığındaki Amerikalı politikacılar, iş insanları ve hayırsever kurumların temsilcilerinden oluşan heyeti kabul ettiğini aktardı.

Bu tür ziyaretlerin, Ukraynalıların özgürlük ve demokrasi mücadelesine güçlü bir destek işareti olduğunu belirten Zelenskiy, “ABD yanımızda ve bizimle birlikte ortak hedefler için mücadele ediyor.” paylaşımında bulundu.