Babası Sergey Skripal ile birlikte İngiltere’de sinir gazıyla zehirlenen Yulia Skripal, “Ülkeme geri dönmeyi umuyorum” dedi.

İngiltere’de babasıyla sinir gazıyla zehirlenen eski Rus ajanı Sergey Skripal’ın kızı Yulia Skripal olayın ardından ilk kez açıklama yaptı. 9 Nisan’da hastaneden taburcu olduğunu söyleyen Skripal, tedavisinin devam ettiğini ifade etti. Uluslararası bir ajansa röportaj veren 33 yaşındaki Skripal, “Gelecekte ülkeme geri dönmeyi umuyorum” dedi.

İngiliz hükümetinin koruması altındaki Skripal Rusça verdiği röportajda Rus diplomatlara yardımlarından dolayı teşekkür ederek, bu aşamada Rus büyükelçiliğinden yardım almak için hazır olmadığını söyledi.

Tedavi sürecinin oldukça ağır geçtiğini belirten Yulia Skripal, "Şansımız varmış, bu suikast girişiminden sağ salim çıktık. İyileşmemiz çok zordu" dedi. “Tamamen iyileşene kadar babama yardım etmek istiyorum” diyen Skripal, "Hayatım tersine döndü ve şu anda hem fiziksel hem de duygusal olarak inanılmaz değişikliklere uğrayan hayatımla baş etmeye çalışıyorum" diye konuştu.

Sergey ve Yulia Skripal, İngiltere’nin Salisbury kentinde 4 Mart 2018’de sinir gazıyla zehirlenmelerinin ardından bir bankta bilinçlerini kaybetmiş şekilde bulunmuştu. Olayın ardından İngiltere Rusya’yı sorumlu tutmuş, iki ülke arasında diplomatik kriz patlak vermişti. Rusya suçlamaları reddetmiş, birçok ülkeden ise tepki almıştı. İngiltere’nin 23 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı almasının ardından İngiltere’ye destek veren ülkelerden toplamda 150 Rus diplomat sınır dışı edilmişti.

(Şehriyar İmanbeyli /İHA)