DOHA (AA) - Katar'ın Yemen'de Husilere karşı oluşturulan uluslararası koalisyondan çıkarılmasının ardından burada görev yapan silahlı güçlerinin ülkeye döndüğü bildirildi.

Katar resmi ajansı QNA'da yer alan habere göre, Yemen'deki uluslararası koalisyonda görev yapan Katar askerleri ülkeye dönüşlerinde Katar Genelkurmay Başkanı Ganim bin Şahin el-Ganim ve bazı kuvvet komutanları tarafından karşılandı.

Haberde, "Katar, koalisyona sadece meşru hukuku korumak, kardeş Yemen halkının haklarına destek vermek ve Suudi Arabistan, körfez ve bölgeye tehdit oluşturacak kötü niyet girişimlerini püskürtmek için katılmıştır. Katar kuvvetleri, bu dönemde Suudi Arabistan'ın ve bölgenin güven ve istikrarına tehdit oluşturan unsurlara karşı koalisyona katkıda bulunmuş, onlarca asker evladı da şehit düşmüş ve yaralanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Yemen, pazartesi günü Katar ile diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuş, Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen'de Husilere karşı oluşturulan Uluslararası Koalisyon Komutanlığı da Katar'ın koalisyondaki rolünün sona erdiğini açıklamıştı.

Komutanlığın açıklamasında, "Yemen'de terörizmi güçlendirmesi ve darbeci milislerle ilişkilerinden dolayı" Katar'ın koalisyondan çıkarılmasına karar verildiği kaydedilmişti.

Yemen'de Husiler ve eski cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.