SURİYE'nin Rakka kentinde koalisyon güçlerinin hava desteği ile yürütülen operasyon için dün Rakka'ya giden ABD Başkanı Donald Turump'un DEAŞ özel temsilcisi Brett McGurk, Suriye'deki gelişmelerden her hafta Türkiye'yi haberdar ettiklerini söyledi. McGurk,  "Türkiye, Rakka operasyonu sonrasıyla oldukça ilgili ancak bizim amacımız, Rakka'da yaşayan halkın kendi kaderini tayin etmesi ve geri dönecekler için ideal şartları oluşturmasıdır" dedi.

DEAŞ'ın ilan ettiği hilafetin başkenti olarak gördüğü Rakka kentinde Demokratik Suriye Güçlerinin yürüttüğü operasyon için dün Rakka'ya giden ve Rakka sivil meclisi ile DSG komutanları ile görüşen ABD Başkanı Donald Trump'un DEAŞ özel temsilcisi Brett McGurk, Ayn İsa kasabasında Dubai'den yayın yapan Ahbar El an televizyonuna konuştu. McGurk Rakka operasyonunun planlarına uygun ilerlediğini, Rakka'nın DEAŞ'ın sözde başkenti olduğunu ve çatışmaların sokak sokak yapıldığını göz önüne alındığında, Rakka'yı ele geçirmenin zaman alacağını söyledi.

'DEAŞ'IN ELİNDEN KURTARACAĞIZ'

Yerel güçlerle yaptıkları işbirliği ile emin adımlarla Rakka'yı DEAŞ'ın elinden kurtaracaklarını kaydeden ABD'li özel temsilcisi Brett McGurk, Türkiye'nin Suriye sınırına yaptığı yığınak ve bunun Rakka operasyonunu etkileyip etkİlemeyeceği ile ilgili soru üzerine şöyle konuştu:
"Şu an Rakka'da herşey, durumun zorluğundan dolayı zaman alacak. Biz Türkiye'yi her hafta gelişmelerden haberdar ediyoruz. Türkiye, Rakka operasyonu sonrasıyla oldukça ilgili ancak, bizim amacımız, Rakka'da yaşayan halkın kendi kaderini tayin etmesi ve geri dönecek vatandaşlar için ideal şartları oluşturulmasıdır. Rakka operasyonunun zarar görmemesi en büyük hedefimiz. Sanıyorum Rakka'da DEAŞ'ın önemli komutanları şehri terk etmişlerdir ancak, bölge dışından gelerek DEAŞ'a katılmış olanların, sözde başkenti korumak için, hala burada olduklarını düşünüyoruz. Rakka operasyonunun en büyük amacı, yurtdışından gelerek DEAŞ'a katılanların burada öldürülmesidir."