Gazetecilere konuşan Konaşenkov "Farklı düzeylerde 7 saha komutanı öldürüldü. Aralarından biri Fırat vadisindeki IŞİD saldırı birliklerinin eylemlerini koordine edenKazakistan asıllı Ebu İslam el Kazaki'ydi" dedi.

'304 MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ'

Konaşenkov açıklamalarına "Son iki günde Rus Hava Kuvvetleri, Fırat'ın doğusundaki IŞİD grubunu imha etmeye devam etti. Bölgede 304 teröristin öldürüldüğü, 170'inin de yaralandığı doğrulandı" sözleriyle devam etti.

'KUZEY KAFKASYALI 40 MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ'

Konaşenkov ayrıca "IŞİD'in yabancı militanları eğitmek için kullandığı bir toplanma veeğitim merkezine gerçekleştirilen bir hava saldırısı sonucunda Kuzey Kafkasyalı 40 militan ve mobil keskin nişancı grubu etkisiz hale getirildi" dedi.

Konaşenkov, saldırılar neticesinde teröristlere ait 3 komuta merkezi, 9 mukavemet noktası, 8 tank, 3 topçu sistemi, yüksek kalibreli silahlar yüklü 17 arazi aracı ve 4 mühimmat deposunun da imha edildiğini aktardı.

Konaşenkov "Rus Hava Kuvvetleri'nin etkili eylemleri sayesinde, Suriye ordusu Fırat boyundaki IŞİD militanlarını temizlemeye devam ediyor" ifadelerini de kullandı.

Suriye'deki savaşın 220.000 kişinin ölümüne 12 milyon kişinin de evini terk etmesine neden olduğu belirtiliyor.