Barack Obama görevini Donald Trump'a devretti ancak ilklere imza atmaya devam ediyor. Ülkenin Virginia eyaletinde 13 Ağustos tarihinde meydana gelen ırkçı saldırının ardından Obama'nın Twitter'dan yaptığı paylaşım rekor kırdı.

Üç günde yaklaşık üç milyon beğeni toplayan tweet (2 milyon 974 bin) Twitter'da tüm zamanların en çok beğenilen paylaşımı oldu. Tweet aynı zamanda 47 bin yorum, 1,2 milyon retweet aldı.

Sosyal medyayı en iyi kullanan liderlerden biri olan ABD'nin eski başkanı paylaşımında Güney Afrika'da apartheid rejimine son vererek ülkede devrime imza atan Nelson Mandela'dan alıntı yaptı. 

Obama tweet'inde Nelson Mandela'nın "Hiç kimse bir diğerinden ten rengi, geçmişi ya da dini nedeniyle nefret edecek bir şekilde doğmaz. İnsanlar nefret etmeyi öğrenmek zorundadır. Eğer nefreti öğrenebiliyorlarsa onlara sevgi de öğretilebilir. Sevgi insan kalbine nefrete kıyasla daha doğal gelir" sözlerini alıntıladı.

Sözleri üç ayrı tweet şeklinde paylaşan Obama'nın toplam beğenisi ise 5,5 milyonu geçti. 

ABD'NİN VIRGINIA EYALETİNDE YAŞANAN OLAYLAR

ABD'nin Virginia eyaletinde bulunan ülkedeki iç savaş döneminde ayrılıkçı komutan General Robert E. Lee'nin heykelinin kaldırılması planına eyalette aşırı sağcılar gösteri düzenledi. Akşam üzeri karşıt bir grup da gösteri organize etti. İki grup arasında gerilim yaşandı.

Cumartesi günü iki grubun da sokağa çıkmasıyla çatışmalar yaşandı. Irkçılık karşıtı göstericilerin içine bir araç daldı ve bir kişinin ölümüne 19 kişinin ise yaralanmasına neden oldu.