WASHINGTON (AA) - Las Vegas Şerifi Joe Lombardo, dün gece yaşanan saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının en az 58, yaralananların ise en az 515 olduğunu açıkladı. Federal Soruşturma Bürosu (FBI) yetkilisi ise saldırganın DEAŞ'la bağlantılı olduğu iddiasını reddetti.

Saldırıyla ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan Las Vegas Şerifi Lombardo, saldırıda ölenlerin sayısının en az 58 olduğunu belirtti.

Olaylar ilgili soruşturmanın titizlikle sürdüğünü vurgulayan Lombardo, yaralıların sayısının ise 515 olduğunu ve çevre hastanelerde tedavilerinin devam ettiğini kaydetti.

- FBI, DEAŞ bağlantısını reddetti

Lombardo'dan sonra söz alan bir FBI yetkilisi ise şu anda saldırı ile ilgili olarak vardıklarını sonucun hiçbir uluslararası terörist grup bağlantısı olmadığı şeklinde olduğunu belirterek, saldırgan Stephen Paddock'un DEAŞ'la bağlantılı olduğu iddiasını reddetti. FBI yetkilisi, soruşturmanın çok derin ve detaylı yapılacağını ifade etti.

ABD'nin Las Vegas kentinde dün gece Stephen Paddock adlı Amerikan vatandaşı bir konser alanındaki katılımcıların üzerine yolun karşısındaki otelden silahlı saldırı düzenlenmiş, saldırıda en az 58 kişi hayatını kaybederken, 500'den fazla kişi de yaralanmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, çarşamba günü kente gideceğini belirtmiş ve ülkedeki bayrakların yarıya indirilmesi talimatı verdiğini açıklamıştı.