Sabah saatlerinde ise Kuzey Kore nükleer test alanının yakınlarında 6.3 büyüklüğünde bir deprem oldu.

Japonya Meteoroloji İdaresine göre test sonrası oluşan sarsıntılar, geçtiğimiz yıl yapılan nükleer testlerden on kat daha şiddetli oldu.

Japon Hükümeti depremin bir nükleer test sonucu olduğunu doğrularken, Başbakan Shinzo Abe, “

Depremi hisseden Çin’in Yanji şehri sakinleri sarsıntıların yaklaşık 10 saniye sürdüğünü belirtirken, Çin Deprem İdaresi kaydedilen 6.3 şiddetindeki depremden sonra bir de 4.6 şiddetinde bir artçı deprem kaydedildiğini duyurdu.

Rusya, Kuzey Kore'nin nükleer denemelerinden dolayı duyduğu endişeyi dile getirdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kore'nin kıtalararası balistik füzeleri için patlayıcı araç denemeleri nedeniyle duyduğu endişeyi dile getirdi.


 

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "3 Eylül'de Kuzey Kore'nin kıtalararası balistik füzeleri için patlayıcı araç denemesi nedeniyle ciddi endişe duyuyoruz" denildi.


 

Dışişleri Bakanlığı, bu eylemler ile Kuzey Kore'nin birkez daha BM Güvenlik Konseyi'nin kararlarını ve uluslararası kuralları ihlal ettiğini belirtti.

Japonya: Depreme nükleer test sebep oldu

Japonyo Dışişleri Bakanı Taro Kono gazetecilere yaptığı açıklamada yaşanan son depremin Kuzey Koredeki nükleer testi sonucu olduğunu duyurdu.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, ABD ve Japonya liderlerinin bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiklerini ve Kuzey Kore üzerindeki baskıyı en üst seviyeye çıkarma noktasında fikir birliğine vardıkları belirtildi.

Çin'den Kuzey Kore'ye kınama

 Çin Dışişleri Bakanlığı resmi sitesinde yayınlanan açıklamada Çin'in Kuzey Kore'yi sert bir şekilde kınadığı ve bu 'hatalı' hareketleri durdurması gerektiği belirtildi.

Merkel ve Macron’dan Kuzey Kore’ye tepki

 Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Kuzey Kore’nin başarılı bir hidrojen bombası testi gerçekleştirdiğini duyurması üzerine, yapılan testi lanetlediler.

Liderler olayı, ‘Kışkırtmanın yeni bir boyutu’ olarak değerlendirdi.