İsveç Hükümeti, halka olası bir savaş tehdidi ve krizle nasıl başa çıkılacağına dair kitapçık dağıtmaya başladı. "Kriz veya Savaş Çıkarsa" başlıklı 20 sayfalık kitapçıkta vatandaşlarına bir istilaya nasıl direneceğini anlatan temel bilgiler yer alıyor. 
Kitapçık, İsveç vatandaşlarına, ciddi kazalar, kötü hava koşulları, siber saldırılar ve askeri çatışma dahil olmak üzere herhangi bir krize karşı yardım etmeyi amaçlıyor. Kitapçıkta, “İsveç, diğer birçok ülkeden daha güvenli olmasına rağmen, güvenliğimiz ve bağımsızlığımız için hala tehditler var. Kendinizi hazırladıysanız, ülkenin büyük bir zorlukla başa çıkma çabasını geliştirmeye katkıda bulunuyorsunuz” ifadelerine yer veriliyor. 

"YETERLİ YEMEĞİN VAR MI?" 

Kitapçıkta, "Yeterli yemeğin var mı? Su?", "Tüm farklı uyarı sirenlerinin anlamı nedir?", "Bomba barınakları nerede? Kendini nasıl koruyabilirsin?", "Dükkanlarda yiyecek olmasaydı ne yapardın? Elektrik yok? Gaz yok?", "Bir düşman işgali karşısında nasıl savaşırsın?" sorularının yanıtları veriliyor. Kitapçıkta, "İsveç saldırıya uğradığında direniş gereklidir" ifadeleri kullanılarak, “İstila durumunda herkes katkıda bulunmaya mecburdur ve topyekun savunma için herkes gereklidir. Savaş ve savaş tehdidinin gerçekleşmesine yardım etmek için askerliğe uygun tüm vatandaşlar çağrılabilir” bilgileri yer alıyor. 

İsveç’in Sosyal Koruma ve Hazırlık Ajansı Genel Müdürü Dan Eliasson yerel medyaya yaptığı açıklamada, “Toplum küreselleşme ve iklim değişikliğine karşı daha savunmasız. Bu yüzden, bu ülkenin bireyleri ve vatandaşları olarak kendimizi hazırlamalıyız. Ülkede bilgi açlığı var. Ülkede birçok grubu dinledik ve bilgi eksikliği olduğunu gördük. Bu broşüre bu bilgi eksikliğini gidermeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.