GAZZE (AA) - Hamas, ABD'nin, İnsan Hakları Konseyinin 34. oturumunda, "Filistin ve işgal altındaki diğer Arap topraklarındaki insan hakları durumu"nun ele alındığı toplantıyı boykot etmesini "İsrail yanlısı bir tutum" şeklinde değerlendirerek bunun hak ihlallerine "yeşil ışık yaktığını" belirtti.

Hamas'tan, yapılan yazılı açıklamada, "Filistin'deki insan hakları ihlallerinin konu edildiği gündem maddesine karşı durulması, siyonistlerin Filistin halkı aleyhinde işlediği suçlara, hak ihlallerine devam etmesi için yeşil ışık yakıyor." denildi.

ABD'nin böylesi bir maddeye karşı çıkmasının, "Açıkça İsrail yanlısı bir tutum" olarak değerledirildiği açıklamada, "Bu karar karşısında, işgal güçlerinin işlediği suçlar ile hak ihlallerini deşifre etmek ve ABD'nin siyonist yanlısı siyasetini başarısızlığa uğratmak için tüm alanlarda, Filistin ulusal, bölgesel, ortak çalışmalarında uzlaşının hızlandırılması gerekiyor." ifadelerine yer verildi.

ABD, İsviçre'deki Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisinde devam eden İnsan Hakları Konseyinin 34. oturumunda, "Filistin ve işgal altındaki diğer Arap topraklarındaki insan hakları durumu"nun ele alındığı toplantıya katılmayarak boykot etmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Geçici Sözcüsü Mark Toner, ülkesinin Filistin ve işgal altındaki Arap topraklarındaki insan hakları ihlallerinin konu edildiği 7. gündem maddesine "güçlü ve tartışmasız biçimde" karşı durduğunu belirterek, konseyin bugünkü faaliyetinin "İsrail'e karşı uzun süredir devam eden önyargının bir parçası" olduğunu ileri sürmüştü. Konseyin bugünkü toplantısını ABD'nin yanı sıra İsrail de boykot etmişti.