Üç gün önce 6.3 büyüklüğünde depreme sebep olan balistik bomba denemesiyle dünyayı ayağa kaldıran  Kuzey Kore'ye karşı  ABD ve  Güney Kore'den hamleler gelmeye devam ediyor. Denemenin üzerine çok sert açıklamalarda bulunan  Güney Kore tatbikatlara hız verdi.

GÜNEY KORE, KUZEY KORE'YE GÖZDAĞI VERDİ

Servis edilen yeni fotoğraflarda  Güney Kore'nin büyük çapta bir deniz tatbikatı gerçekleştirdiği görülüyor. Gemilerden gerçek mermiler ateşleyen  Güney Kore,  Kuzey Kore'ye gözdağı verdi.

ABD Başkanı  Donald Trump,  Güney Kore'nin füze taşıma kapasitesi üzerindeki kısıtlamaları kaldırdı ve  Seul yönetimine milyarlarca dolarlık yeni silah satışına onay verdi.

SEUL VE  ABD ANLAŞTI

ABD Başkanı  Donald Trump,  Güney Kore'nin füze taşıma kapasitesi üzerindeki kısıtlamaları kaldırdı ve  Seul yönetimine milyarlarca dolarlık yeni silah satışına onay verdi. Mevcut kurallara göre  Güney Kore'nin envanterindeki füzeler 800 kilometre menzilli ve 500 kilograma kadar savaş başlığı taşıyabiliyor.


Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan  Güney Kore Savunma Bakanlığı Sözcüsü Moon Sang Gyun, "Sınırsız savaş başlığı taşıma kapasitesinin  Kuzey Kore'nin nükleer ve füze tehditlerine karşı faydalı bir yanıt olacağına inanıyoruz" ifadesini kullandı.

BMGK SON 1 HAFTADA 2. KEZ OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Nükleer programı yüzünden gerginliğin tırmandığı  Kuzey Kore'nin son füze denemesinin ardından  Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) son bir haftada ikinci kez olağanüstü toplandı.


Kuzey  Kore'nin nükleer denemesinin ardından  Güney Kore, bir takım füze denemeleri yapmıştı.  Güney Kore Savunma Bakanlığı,  Kuzey Kore'nin nükleer tesislerinden birine saldırı simülasyonu yapıldığını duyurmuştu.

BİRÇOK ÜLKE KUZEY KORE'Yİ KINADI

Fransa,  Almanya,  İngiltere,  Japonya,  Çin,  Güney Kore ve  ABD gibi pek çok ülke denemeyi kınadı,  Kuzey Kore'nin bölge barışı için tehdit oluşturduğunu söylemişlerdi.

En sert açıklamalardan biri de  ABD Savunma Bakanı Mattis'ten gelmişti. Mattis, "ABD'ye,  Guam dahil olmak üzere topraklarına ya da müttefiklerimize yönelik herhangi bir tehdit olursa çok sert askeri karşılık vereceğiz." diye konuşmuştu.


Denemenin ardından açıklama yapan  ABD Başkanı Trump, "Kuzey  Kore'nin sözleri ve eylemleri çok düşmanca ve tehlikeli olmaya devam ediyor.  Çin için de büyük bir tehlike ve sıkıntı kaynağı olan haydut bir devlet.  Kuzey Kore tek bir şeyden anlar!" demişti.

(Kaynak:  Hürriyet)