RAMALLAH (AA) - Filistin yönetimi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararını eleştiren karar tasarısının, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda kabul edilmesini memnuniyetle karşıladı.

Filistin Devlet Başkanlığı sözcüsü Nebil Ebu Redine, Filistin haber ajansı WAFA'da yer alan açıklamasında, "Bu karar, uluslararası toplumun Filistin halkından yana olduğunu, tehdit ve şantaja rağmen uluslararası kararlara aykırı hareket etmediğini gösterdi." dedi.

"Bu karar bir kez daha göstermiştir ki, Filistin'in haklı davası uluslararası toplumun desteğini almaktadır ve herhangi bir makamın alacağı kararlar realiteyi değiştiremez. Kudüs, işgal altındadır ve uluslararası kanuna tabidir." ifadesini kullanan Ebu Redine, İsrail işgali son buluncaya ve başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devleti kuruluncaya kadar BM ve tüm uluslararası forumlardaki çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti.

Kararı destekleyen tüm ülkelere teşekkür eden Ebu Redine, bu ülkelerin tüm baskılara rağmen bağımsız siyasi bir iradeyi temsil ettiğini dile getirdi.

BM Genel Kurulu'nda Türkiye’nin girişimleriyle hazırlanan ve Trump’ın Kudüs kararını eleştiren Kudüs'ün statüsüne ilişkin "İsrail’in İşgal Altındaki Doğu Kudüs ve Filistin Topraklarındaki Faaliyetleri" başlıklı karar tasarısı, ABD'nin tehditlerine rağmen 9’a karşı 128 oyla kabul edildi. Oylamada 35 ülke ise çekimser kaldı.

ABD Başkanı Trump, 6 Aralık'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını ve ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınması talimatı verdiğini açıklamıştı.