BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Düşünce ve İfade Özgürlüğü Özel Raportörü David Kaye, ABD Başkanı Donald Trump'ın medyaya yönelik tutumunu eleştirerek, "Trump yönetimi bir nevi insanların medya algısını değiştiriyor. Bu durum uzun vadede medyaya, basın özgürlüğüne zarar verir ve medyaya yönelik fiziksel saldırılara bile neden olabilir." dedi.

Kaye, BM Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Trump yönetiminin medyaya yönelik tavrının ABD'de basın özgürlüğüne zarar verdiğini söyledi.

Trump ve ABD medyası arasında "ilginç bir dinamik" olduğuna dikkati çeken Kaye, "Trump medyayı çok açık bir şekilde halkın düşmanı olarak gösteriyor, tweetleri korkunç." ifadelerini kullandı.

Kaye, "Trump yönetimi bir nevi insanların medya algısını değiştiriyor. Bu durum uzun vadede medyaya, basın özgürlüğüne zarar verir ve medyaya yönelik fiziksel saldırılara bile neden olabilir." diye konuştu.

Trump yönetiminin medyaya karşı tutumunun ABD Anayasası ile güvence altına alınan ifade ve basın özgürlüğüne de zarar vereceğini ve bu durumdan derin endişe duyduğunu ifade eden Kaye, ABD yönetimini çevre ve iklim değişikliğiyle ilgili bilgilere erişimi kısıtlamakla suçladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'a da eleştiriler yönelten ve medya tarafından erişilebilir olmadığını söyleyen Kaye, medyanın ABD Savunma Bakanlığı ile de benzer sorunlar yaşadığına dikkati çekti.