Amerikan Washington Post gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında arka kapı diplomasisi oluşturulması için Birleşik Arap Emirliklerinin (BAE) öncülüğünde ve Blackwater'ın kurucusu Erik Prince'ın aracılığında gizli bir toplantı yapıldığı iddiasını ortaya attı.

Amerikan, Arap ve Avrupalı bazı yetkililere dayandırılan haberde, buluşmanın 11 Ocak'ta Seyşeller'de gerçekleştiği ve Rusya'nın İran'la ilişkileri ve ABD'nin Rusya'ya yaptırımları gibi konuların gündeme geldiği belirtildi. 20 Ocak'taki yemin töreninden kısa bir süre önce yapıldığı iddia edilen toplantı ile Trump'ın Moskova ile bağlarını güçlendirmeye çalıştığı ifade edildi.

Prince'ın, BAE yetkililerine kendisini "Trump'ın gayriresmi temsilcisi" olarak tanıttığı kaydedilen haberde, Blackwater'ın kurucusunun sıkı bir Trump taraftarı olduğu ve seçimlerden önce kampanyasına 250 bin dolar bağış yaptığı da hatırlatıldı.

Beyaz Saray ve Prince iddiaları reddediyor

Öte yandan Prince'ın sözcüsü, Washington Post'taki iddiaları tümüyle reddeden bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Erik'in geçiş süreci ekibinde hiçbir rolü yoktu. Bu tamamen uydurmadır. Söz konusu buluşmanın Başkan Trump'la hiçbir ilgisi yoktu. Neden teröristleri avlaması gereken istihbarat yetkilileri Amerikan vatandaşlarının çevresinde gezip onları takip ediyor?" ifadelerine yer verildi.