Kaptanoğlu Denizcilik'e ait M/T Puli adlı tanker Nijerya açıklarında seyir halindeyken korsanların saldırısına uğradı. Geminin 6 kişilik mürettebatı da korsanlar tarafından kaçırıldı.

6 TÜRK DENİZCİ KAÇIRILDI

Cumhuriyet'in haberine göre, Kaptanoğlu Denizcilik'e ait Malta bayraklı 148 metre boyundaki M/T Puli adlı tanker Nijerya açıklarında seyir halindeyken bugün Türkiye saati ile saat 04:00 sularında korsan saldırısına uğradı. Korsanlar M/T Puli adlı tankerdeki aralarında kaptanların da bulunduğu 6 Türk denizciyi kaçırdı.

TÜK BÜYÜKELÇİ KİMLİKLERİNİ AÇIKLANDI

Konuya ilişkin, AA muhabirine bilgi veren Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Hakan Çakıl, bugün sabaha karşı Port Harcourt limanının 90 mil güneyindeki gemiden İlkay Olgun, Haluk Buran, Furkan Topcu, Mehmet Babacan, Şükrü Dömbek, Eray Falay adlı mürettebatın kaçırıldığını söyledi.

GEMİ SEYRİNE DEVAM EDİYOR

Geminin şu anda seyrine devam ettiğini belirten Çakıl, kaçırılan mürettebatın deltalarda rehin tutulduğunu tahmin ettiklerini vurguladı.

Nijerya Dışişleri Bakanlığı ve Türk askeri ataşeliği aracılığıyla Nijerya Deniz Kuvvetleriyle sürekli olarak bilgi paylaşımında bulunduklarını anlatan Büyükelçi Çakıl, şöyle devam etti:

"Kaptan İlkay Olgun'un cep numarası bizde var ancak kendisine henüz ulaşamıyoruz. Durumlarının iyi olduğuna dair bir ön bilgi aldık. Kaçırılan mürettebatın büyük ihtimalle deltalardan birinde tutulduğunu tahmin ediyoruz.

"BU BÖLGE SON DERECE GÜVENSİZ"

Bu bölge son derece güvensiz, deniz korsanlığının çok sık görüldüğü bir yer. Yasal yollardan en kısa zamanda serbest bırakılması için elimizden geleni yapacağız."

Çakıl, aynı bölgede daha önce de çok sayıda fidye amaçlı kaçırma eylemlerinin olduğunu ve bu nedenle kaçırılmanın fidye amaçlı yapılmış olabileceğini kaydetti.