Adalet Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre,  Bakan Bozdağ, ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions ile  Türkiye saati ile 17.30'de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Yaklaşık 30 dakika süren görüşmede  Bakan Bozdağ, yeni görevinden dolayı ABD'li mevkidaşını tebrik etti.

Bozdağ'ın, FETÖ lideri  Fetullah Gülen'in geçici tutuklanması ve iadesine yönelik  Türkiye'nin taleplerini net bir dille bir kez daha ifade ettiği öğrenildi.

"YENİ YÖNETİMDEN YENİ ANLAYIŞ BEKLİYORUZ"

Bakan Bozdağ, bu sabah AA gündem masası toplantısında "(FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi) Bugün akşam ABD Adalet Bakanı'yla bir telefon görüşmemiz olacak. Bu konuyu tekrar kendileriyle görüşeceğiz. Ayrıca bugün yine Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun da ABD'de,  Washington'da bazı temasları olacak. Bu çerçevede büyük ihtimalle Adalet Bakanı'yla da konuşacak, bu konuları görüşme ve oraya birinci elden  Türkiye'nin beklentilerini ve hassasiyetleri aktarma imkanı bulacaktır. Biz yeni yönetim döneminde bu konuda yeni bir anlayış beklediğimizi ve farklı bir uygulama olacağı beklentimizin çok yüksek olduğunu her defasında ifade ettik. Umarız beklediğimiz gibi bir sonuç çıkar" demişti.

ÇAVUŞOĞLU ABD'YE GİDİYOR

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da bu akşam ABD'ye hareket etmesi bekleniyor. Çavuşoğlu, DAEŞ karşıtı koalisyonun toplantısına katılacak.