Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Almanya'nın ardından karayoluyla geçtiği Hollanda'da, Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu'na 30 metre mesafede polis tarafından durduruldu. Başkonsolosluğa girişine izin verilmeyen Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, olayı Twitter hesabı üzerinden duyurdu. Bakan Kaya, "Rotterdam Başkonsolosluğumuza 30 metre mesafede durdurulduk ve içeri girmemize izin verilmiyor" diye yazdı.

'HİÇBİR GÜÇ VATANDAŞLARIMIZLA ARAMIZDAKİ BAĞI KOPARAMAZ'

TÜRKİYE'nin Rotterdam Başkonsolosluğu’na alınmadığını açıklayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Twitter'dan yeni bir açıklama yaptı. Açıklamada, 'Yüzlerce polis vatandaşlarımızla aramızda barikat örmüş durumda. Hiçbir güç aramızdaki bağı koparamaz' dedi.

'BU HUKUKSUZLUĞA ASLA TESLİM OLMAYACAĞIZ'

TÜRKİYE'nin Rotterdam Başkonsolosluğu’na alınmadığını açıklayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Twitter'dan yeni bir açıklama daha yaptı. Açıklamada: 'Ülkemizin toprağı olan Başkonsolosluğumuza girmemiz engelleniyor. Medeniyetin beşiği,Avrupanın göbeği ve yıl 2017. Avrupa'nın her yerinden vatandaşlarımız yanımızda.Onlarla buluşmamızı engelleyen zihniyete teslim olmayacağız. Sadece bir bakan olarak değil, bir Türk vatandaşı ve bir kadın olarak bu hukuksuzluğa asla teslim olmayacağız' dedi.