Bozkurtların Nasibi

 

Türk siyasi hayatından nice partiler gelip geçmiştir, saymakla bitmez. Bunlardan bazıları iz bırakmış, bazıları ise saman alevi gibi parlayıp sönmüştür. Mesela bu ülkede bir zamanlar Doğru Yol Partisi vardı, iktidar olmuş Başbakan çıkarmıştı. Şimdilerde ise isim değişikliği yaparak Demokrat Parti olmuş varlığını sürdürmektedir. Ancak Demokrat Partinin genel başkanı kimdir diye sorsam, kaç kişi bilebilir acaba? Hele bir Anavatan Partisi vardı ki; iki dönem üst üste tek başına iktidar olmuş, adeta ülkeyi kasıp kavuruyordu. Bütün kamu ihaleleri ve kamudaki tüm atama ve terfiler onlardan soruluyordu. Ama gelin görün ki şimdi Anavatan Partisi’nin yerinde yeller esiyor. 

İnsanların olduğu gibi siyasi partilerin de bir ömrü ve bir kaderi vardır. Ve bu kader ağlarını öyle bir örüyor ki; her siyasi partiye, fıtratına uygun roller biçerek. Biçilen bu rollerin bir tezahürü olarak, Türkiye’deki bazı siyasi akımların payına, taa Amerika’lara kadar gidip ’’Aman bizi deliğe süpürmeyin kullanın’’ demek düşmüştür. Bazı siyasi akımların payına ise kendi ülkesini, yöneticileri ve iktidarıyla birlikte Avrupa Birliği ülkelerine şikayet etmek düşmüştür. Bazı siyasi akımların payına da Türkiye düşmanı odaklarla işbirliği ve onlara taşeronluk yapmak düşmüştür. İşte bunlar tıpkı insanlarınki gibi siyasi partilerin alın yazısıdır. Oysa tüm bunlara karşın Tarih ve millet şahittir ki; Milliyetçi Hareket’in alnına yazılıp nasibine düşen, Allah(c.c)’tan gayrı hiçbir güce boyun eğmemekve küresel devlet ve çetelere isyan etmek olmuştur.

Geçtiğimiz günlerde ABD Başkan yardımcısı Joe BİDEN Türkiye’ye geldi. Teamüllere göre başkent Ankara’da olması gerekirken nedense İstanbul’a gitti. Ardından da bir işgal komiseri gibi mecliste grubu bulunan siyasi partilerin temsilcilerini ayağına çağırırcasına buraya davet etti. Tabi ki AKP, CHP ve HDP milletvekilleri de koşa koşa İstanbul’a giderek ABD temsilcisiyle görüştüler. Türkiye bir müstemleke ülkesi midir? diye düşünmeden edemiyor insan.

Davet edilmesine rağmen bu onur kırıcı toplantıya gitmeyen tek siyasi parti ise MHP olmuştur. Bu hadise Ülkücü ve MHP’li olduğumuz için bizleri bir kez daha gururlandırmıştır. Öyle ya Ülkücü olmak Bozkurt ruhlu olmaktı; emperyalizmin her çeşidine karşı baş vermek ama baş eğmemekti. Bu hayattaki her şey gibi Ülkücülük de bir nasip işidir. Vesselam…

Onur Ersançmış

Kars Ülkü Ocakları Eski Başkanı

 ***

Sizde bu bölümde yazmak isterseniz sitemizin ilkelerine ters düşmeyen yazılarınızı [email protected] mail adresine gönderin sizin adınızla yayınlayalım.

Not: Yazılarınızda isminizi ve kullanılacak mail adresinizi yazmayı unutmayınız.