Eğer sohbet kayıtlarını kendi elinizle sildiyseniz ve o an cihazınızın bir yedeğini almadıysanız kayıtlar tamamen silindi demektir. Whatsapp sunucuları sohbet kayıtlarını tutmadığından şirketten de bu kayıtları talep edemezsiniz.
Whatsapp'ın en önemli özelliklerinden birisi konuştuğunuz kişinin o an Whatsapp kullanıyor olup olmadığını görebilmeniz. Ancak uygulamadan çıkan kullanıcı Whatsapp'ı tam kapatmadığı durumlarda 5 ila 10 dakika boyunca karşı tarafa çevrimiçi olarak görülebiliyor. Bunu da hesap etmekte fayda var

Whatsapp kullanıcıların en sık karşılaştığı sorun sisteme bağlanamama problemidir. Bu tip bir problem yaşıyorsanız internet bağlantınızı kontrol etmenizde fayda var. Bazı WiFi bağlantıları Whatsapp'ta mesajlaşmayı engelleyebiliyor. Bu arada Whatsapp'ın sık aralıkla çöktüğünü ve globalde mesaj trafiğinin yer yer kesildiğini de hatırlatalım.
Hayır. Whatsapp bugüne dek tüm sürümlerinde sadece tek telefon desteği vermekle yetindi. Yani birden fazla telefondan aynı Whatsapp hesabını kullanamazsınız.

Gizliliğe çok önem verenlerden misiniz? Peki size profil resminizi sadece belirlediğiniz kullanıcı grubunun görebileceğini söylesek ne derdiniz? Profil resmi ayarlarınızı yapmak için Ayarlar > Hesabım > Gizlilik yolunu izleyebilirsiniz. Burada, "profil fotoğrafı" seçeneğini dilediğiniz gibi ayarlayın.

TAHMİN EDEBİLİRSİNİZ
Whatsapp'ta mesaj almak istemediğiniz herhangi bir numarayı bloke edebilirsiniz. Bunu yaptığınızda artık karşı taraf ne yaparsa yapsın size mesaj yoluyla ulaşamaz.
Whatsapp'ta bunu anlamanın net bir yolu yok; ancak tahmin yürütülebilir. Örneğin Whatsapp'ta yazdığınız kişi mesajlarınıza hiçbir şekilde dönmüyorsa ve attığınız mesajlar sadece tek onay işaretiyle kalıyorsa engellemeniz söz konusu olabilir.
Ayrıca karşı tarafı Online veya Çevrimiçi olduğunu göremiyor ve durum kısmı hep boş görünüyorsa da bu engellendiğinize işaret olabilir. Ancak karşı tarafın gizlilik ayarlarından durum bilgisini kapaması söz konusuyla engellenmeseniz de durum bilgisi göremezsiniz. iPhone'da bu ayar mevcutsa da Android'de kullanıcının durum bilgisini saklaması söz konusu değil.

ONAY İŞARETİ YERİNE SAAT VARSA...
Whatsapp'ta mesaj alıp gönderirken onay işareti dikkatinizi çekmiştir. Tek onay işareti attığınız mesajın gönderildiğini ancak karşı tarafın bu mesajı henüz okumadığnı gösterir. Çift onay işareti göründüğünde ise karşı tarafa bu mesajın ulaştığı anlaşılabilir. Çift mavi tik gördüğünüzde ise mesajınızı karşı tarafın okuduğunu anlayabilirsiniz.
Onay işareti yerine saat ikonu görürseniz mesajınızın henüz gönderilmediği manasını çıkarabiliriz. Bazı zamanlar internette yaşanılan sorunlar nedeniyle bu ibareyle sıkça karşılaşırız. Kırmızı renkli ünlem gördüğümüzde ise mesaj karşı tarafa ulaşmamıştır. Bağlantınızı kontrol edip tekrar göndermelisiniz.

Konuşma kayıtlarınızı dilediğiniz zaman yedekleyebilirsiniz. Bunun için ayarlara girip sohbet geçmişinizi mail adresine gönderebilirsiniz.