Apple'ın yeni nesil teknolojilerini tanıttığı etkinlikte tarihi açıklanan yeni işletim sistemi iOS 9 nihayet yayınlandı. iPhone 6S, iPhone 6S Plus, Apple TV, iPad Pro ve iPad mini 4′ün lansmanının ardından 16 Eylül'de yayınlanacağı kesinlik kazanan iOS 9 güncellemesinden faydalanabilecek telefonlar ise; iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus (hali hazırda iOS 9 ile gelecekler), iPad 2, iPad 3. ve 4. nesil, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini, iPad mini 2 ve iPad mini 3, ayrıca iPod Touch olarak sıralanıyor.

Nasıl yüklenilir?

Destekleyen Apple cihazınıza iOS 9 sürümünü yüklemek için yapmanız gerekenler oldukça kolay. Telefonunuzdan Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme sekmesinden iOS 9 güncellemesini görüntüleyebilirsiniz. Koşulları kabul ettikten sonra iOS 9, cihazınıza inip yüklenecektir.

iOS 9 sürümüne geçmeden önce önemli verilerinizi yedeklemekte fayda var. iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerine iOS 9 sürümünü yükleyebilirsiniz. Güncellemeyi Wi-fi üzerinden indirmeye dikkat edin.

Apple'dan iOS 9

iOS 9 güncellemesi Apple tarafından şu şekilde tarif edilmiş; "Bu güncellemedeki güçlü arama ve geliştirilmiş Siri özellikleriyle iPhone'unuz, iPad'iniz ve iPod touch'ınız daha akıllı ve proaktif hale gelir. iPad için yeni çoklu görev özellikleri aynı anda iki uygulamayla (yan yana veya yeni Resim İçinde Resim özelliğiyle) çalışmanızı sağlar. Ayrıca, Harita'daki ayrıntılı toplu taşıma bilgileri, yeniden tasarlanmış Notlar uygulaması ve yepyeni News uygulamasıyla yerleşik uygulamalar daha da güçlü hale gelir. Ve işletim sisteminin temel yapısındaki iyileştirmeler performansı artırır, güvenliği iyileştirir ve size fazladan bir saate varan pil süresi sağlar."